• 25/01/2021 4:27 am

Biznis za primjer: Saplast

Dec 18, 2020

U jeku pandemije koronavirusa COVID-19 preduzeće Saplast iz Hadžića je povećalo broj uposlenih za 15 osoba.

U 2017. godini Saplast je upošljavao 110 radnika, a 2020. godine taj broj se povećao na 145 zaposlenih. Proizvodnih radnika je bilo 79, a danas ih je 110. Uglavnom su radnici s područja općine Hadžići.

Za vrijeme pandemije koronavirusa nismo ni jednog radnika otpustili, čak smo uposlili novih 15 ljudi. Firma ima zdrave osnove za daljni razvoj. Nalazimo se u jednoj situaciji kada ne možemo po pitanju kapaciteta odgovoriti na potražnju i primorani smo u naše poslovanje uvoditi kooperante, kazao je direktor Saplasta Senad Preljević.
Saplast traži rješenja da firmu prostorno proširi i zadrži trend razvoja, te su iz tog razloga pozvali načelnika Hadžića Hamdu Ejubovića i upoznali ga sa svojim potrebama. Kada su u pitanju investicije u privredu, kako one strane tako i domaće, službe Općine Hadžići, Općinski načelnik i Općinsko vijeće Hadžići su na raspolaganju 24 sata u sedmici. U bilo koje doba dana. U vremenu kada pandemija uništava privredu i radna mjesta Saplast zapošljava nove ljude. Sa naše strane učinit ćemo sve da im pomognemo, poručio je načelnik Ejubović.
Od osnivanja 1997. godine do danas, kompanija Saplast bilježi konstantan rast i razvoj. Osim što je jedan od vodećih proizvođača PVC i ALU stolarije u BiH, kompanija je uspjela ući i na brojna tržišta širom Evrope gdje su realizirali stotine projekata u preko 20 zemalja.
Danas je Saplast firma respektabilna na domaćem i europskom tržištu koja ostvaruje promet više od 16 miliona KM na godišnjem nivou sa tendecijom rasta.